Zonnepanelen installeren​​

Zonnepanelen installeren op jouw dak in Breda

Zonnepanelen installeren, steeds meer mensen weten dat dit een goede investering is. Die zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op je energiekosten. Maar dat wist jij natuurlijk al. Voordat je zonnepanelen op je dak laat plaatsen, is het belangrijk om over een paar zaken goed na te denken. Bijvoorbeeld hoeveel zonnepanelen wil ik mijn dak? Wat is de juiste opstelling voor die zonnepanelen? Wat kost het installeren van zonnepanelen? En, heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te installeren?

Vragen over het installeren van zonnepanelen?

Een vergunning voor het laten installeren van zonnepanelen is meestal niet nodig. Tenzij het om een monumenten pand gaat. Dan kan het zijn dat de eisen afwijken. Alle vragen die jij hebt over zonnepanelen installeren kunnen onze adviseurs beantwoorden. Wij komen daarvoor graag vrijblijvend langs. Bij ons bedrijf werken echte specialisten en adviseurs met veel ervaring in de zonnepanelen branche. Wij installeren namelijk al zonnepanelen sinds 2013.
Installateur legt zonnepaneel op dak
Installateur met zonnepaneel op hoogwerker

Vrijblijvend advies bij je thuis!

Onze adviseurs kunnen op afstand een inschatting maken van de mogelijkheden en opbrengsten op jouw dak. Wij gebruiken daarvoor een programma met professionele luchtfoto’s en zoninstraling gegevens.

Interesse in goed advies?

Zonnepanelen installeren wat kan niet?

Wij bezuinigen niet op een degelijke en veilige installatie. Maar ook de constructie en uitvoering van je dak is belangrijk voor de zonnepanelen installatie.  Zonnepanelen mogen bijvoorbeeld niet te dicht bij de dakrand of de nok geplaatst worden. Dat geeft namelijk problemen bij storm en harde wind.

De draagkracht van een dakkapel is minder dan de rest van je dak. Als je zonnepanelen wilt installeren op een dakkapel is er veel extra ballast nodig. Een dakkapel ligt namelijk in de wind. Een dakkapel is daarvoor niet gemaakt. Wij raden zonnepanelen op een dakkapel daarom af.

Bevestiging zonnepanelen

Plaats van de omvormer bij het installeren van zonnepanelen.

Een omvormer werkt minder goed als hij te heet wordt. Het is dus belangrijk de omvormer op een geventileerde plek te hangen. Op die manier kan de omvormer zijn warmte goed kwijt en is jouw rendement maximaal!

De kabels van zonnepanelen naar omvormer en die van omvormer naar meterkast zijn belangrijk. Hoe korter de kabels, hoe minder verliezen er zijn. Ook is de installatie van zonnepanelen dan goedkoper. Tijdens de installeren plaatsen onze monteurs een nieuwe groep in de meterkast. Op die groep worden de zonnepanelen aangesloten.

De installatie van je zonnepanelen

Heb jij al besloten dat je zonnepanelen wilt laten installeren? Dan kan het installeren van zonnepanelen bij ons meestal binnen 4 tot 6 weken. De installatie van zonnepanelen bij een particuliere woning kan meestal in een werkdag. Bij zonnepanelen Brabant installeren wij alleen zonnepanelen van betrouwbare A-merken. Die zonnepanelen zijn van de beste kwaliteit en duurzaam geproduceerd. Onze installateurs werken gecertificeerd en volgens de veiligheidsnormen. Zo ben jij verzekerd van een goed werkend installatie van topkwaliteit.

Om een juiste offerte te maken komt onze adviseur eerst bij je langs.

Vragen over het installeren van zonnepanelen?

Een vergunning voor het laten installeren van zonnepanelen is meestal niet nodig. Tenzij het om een monumenten pand gaat. Dan kan het zijn dat de eisen afwijken. Alle vragen die jij hebt over zonnepanelen installeren kunnen onze adviseurs beantwoorden. Wij komen daarvoor graag vrijblijvend langs. Bij ons bedrijf werken echte specialisten en adviseurs met veel ervaring in de zonnepanelen branche. Wij installeren namelijk al zonnepanelen sinds 2013.

Ervaren adviseurs met verstand van zonnepanelen installeren!

Onze ervaren monteurs zorgen dat jouw zonnepanelen veilig en professioneel geïnstalleerd worden. In de meeste gevallen kunnen wij de zonnepanelen al binnen 4 weken op je dak plaatsen. Zo wek je razendsnel goedkoop energie op.

Zonnepanelen installeren in Breda: waar moet je op letten?

Voordat wij beginnen met het installeren van zonnepanelen maken wij een plan. We bepalen waar jouw nieuwe zonnepanelen precies komen te liggen. Onze adviseur bekijkt daarom eerst hoeveel zonnepanelen er passen op jouw dak. Dan bespreekt hij de beste plek voor de omvormer. Ook kijken wij naar de mogelijkheden van het aansluiten van zonnepanelen in de meterkast.

Zonnepanelen plaatsen wat is de beste manier?

Hoe beter de opstelling van de zonnepanelen, hoe meer rendement jij maakt. Maximaal rendement is heel belangrijk! Wij kijken daarom eerst naar de beste plaats voor de zonnepanelen. Wat het beste rendement geeft is afhankelijk van verschillende zaken. Bijvoorbeeld de hoek van de zonnepanelen ten opzichte van de zon. Ook bepalen we obstakels die schaduw kunnen geven. Alles om ervoor te zorgen dat jij maximaal profiteert van je zonnepanelen.

Snel profiteren van de zon?

Zonnepanelen op dak zonnepanelen Brabant